Buku. Apa yang kamu baca, akan mencorakkan dirimu.

Apa yang kamu baca, akan mencorakkan pemikiranmu.

Apa yang kamu baca, akan mencorakkan kata-katamu.

Apa yang kamu baca juga, akan mencorakkan penulisanmu.

ALAM BUKU

Pemuda tidak harus lari dari buku.Pemikiran tokoh-tokoh.Jika diperhatikan ,rata-rata anak muda yang mempunyai idealisma iaitu sudut pandangan yang baik, pasti ana akan membuat kesimpulan bahawa pasti ada buku di sebalik pemikiran anak muda tersebut.

Buku novel islami.

Buku berfalsafah.

Buku tokoh revolusi.

Buku pemikiran ahli falsafah islam.

Buku idea-idea sekular.

Buku bacaan santai.

dan pelbagai lagi.Jadi dikesempatan cuti ini, ana ingin mengajak sahabat-sahabat supaya memperbanyakkan lagi pembacaan dan perancangan untuk bedah buku.

SEKILAS PANDANG, ADA RASA INGIN LEBIH TAHU.
buku untuk adik

Pendekatan baik dan kreatif, dari meja penerbit.Semoga buku-buku seperti ini,memberi lebih ruang untuk memenuhi perpustakaan-perpustakaan sekolah-sekolah.Ke arah mendekati jiwa-jiwa remaja.Juga menjadi bahan dakwah lembut, buat remaja-remaja malaysia yang hidup dalam masyarakat majmuk.

Wo ai ni Allah …..” Jika di alihkan bahasanya : ” Aishite iru Allah “.

Mencintai Allah adalah sebesar-besar cinta. Didiklah hatimu mencintai Allah.

buku untuk sirah santai

Sejarah islam yang lebih segar penggarapannya.Moga, usrah teen circle remaja juga lebih meriah dengan sentuhan karya seperti ini.

Sepanjang meneliti secara ringkas ,karya pengarang Abdul Latip Talib; yang sempat ana baca sewaktu cuti pada tahun lepas, plot dan jalan penceritaan yang dibawa oleh pengarang, membuktikan bahawa ianya mampu diangkat untuk dijadikan sebagai alternatif dibidang seni dan genre yang berbeza.

Tidak adakah pihak yang cuba ingin mengangkat karya seperti ini, sehingga mampu dipentaskan ? Atau mampukah jika karya seperti ini pula, diberikan sentuhan,lalu digabungkan usahasama bersama penulis muda seperti Faisal Tehrani ?

untuk ibu

Sesuai untuk bacaan ibu-ibu, dan golongan nisa’.Juga alternatif terbaik untuk dijadikan option sebagai hadiah walimah.Mungkin  hadiah buku merupakan hadiah terbaik juga buat pasangan yang baru kelahiran anak.

Hidup ini indah,jika segalanya keranaNya.

Advertisements